Sluiten

Uitvaarten en corona

Bezoekers aan een uitvaart houden altijd 1,5 meter afstand. Daarnaast gelden er voorwaarden. Alle bezoekers hebben bijvoorbeeld een vaste zitplaats. Bij een uitvaart mogen maximaal 100 personen aanwezig zijn. 

 

Coronaregels bij uitvaartplechtigheid

Mensen die bijeenkomen voor een uitvaart zijn uitgezonderd van de regels voor maximale groepsgrootte. Bij een uitvaart mogen maximaal 100 personen aanwezig zijn. 

Aanwezigen moeten altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden en een vaste zitplaats hebben. Daarnaast moet iedere bezoeker zich aanmelden en krijgt hij of zij bij aankomst een gezondheidscheck.

Voor het maximaal aantal aanwezigen tellen niet mee:

  • personeel van de uitvaartonderneming;
  • geestelijke medewerkers;
  • medewerkers van de begraafplaats of het crematorium.

 

Coronaregels bij condoleance

Bij de condoleances en de uitvaartplechtigheid moeten aanwezigen altijd 1,5 meter afstand houden. Zij hebben ook een vaste zitplaats. Aanwezigen moeten een mondkapje dragen als zij zich verplaatsen. Op de zitplaats mag het mondkapje af.

Mogelijk is de condoleance op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid. In dat geval geldt als uitgangspunt de maximale groepsgrootte van 50 personen voor samenkomsten binnen.

Horecagelegenheden kunnen ervoor kiezen dit uit te breiden door gebruik te maken van coronatoegangsbewijzen. In dat geval mogen zij net zoveel gasten ontvangen als er in hun zaal of zaak passen. Wel moeten aanwezigen op 1,5 meter afstand van elkaar zitten.

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »