Lijkwade, Uitvaartwade

€139,00
Artikelnummer: 3233

Lijkwade van biologisch katoen.

Wist u dat u niet verplicht bent om een uitvaartkist (grafkist of crematiekist) via de uitvaartondernemer te kopen. Het is in Nederland mogelijk om zelf een uitvaartkist aan te schaffen. Dit geldt ook voor de laatste zorg, het vervoer en bijvoorbeeld de aangifte van overlijden.  

Uitvaart Groep Nederland selecteert zelf haar uitvaartkisten op uitvoering, maatvoering en kleur. De uitvaartkisten in onze winkel zijn niet vergelijkbaar met kisten van een reguliere uitvaartonderneming.

 

Lijkwade van biologisch katoen.

Een lijkwade van FAIR coffins is een mooi alternatief op een traditionele opbaring. 100% natuurlijk ongebleekt katoen van 277 gram’s kwaliteit en mooi afgewerkt. Ideaal i.c.m. een uitvaartkist of baarplank van FAIR coffins. Te gebruiken met of zonder eigen onderkleding, waarbij de laatste natuurlijk het mooiste ecologische alternatief is.

Afhalen van de lijkwade is alleen mogelijk op onze hoofdvestiging in Arnhem.

Let op! Wanneer u een uitvaartkist besteld dient u rekening te houden met het gewicht, het postuur en de lengte van de overledene.

Dit is de meest pure en ecologische manier van begraven of cremeren. Eigen kleding bevat vaak synthetische milieubelastende materialen als plastics (o.a. knopen); metalen (ritssluitingen). De lijkwades van FAIR coffins zijn gemaakt van luxe ongebleekt biologisch katoen, wat mooi en 100% ecologisch is.

Een lijkwade ook wel grafwade of uitvaartwade genoemd, is een rechthoekige doek die om de overledene heen gewikkeld wordt. Lijkwade helpen nabestaanden bij het nemen van afscheid van hun dierbare. Zo kunnen ze nauw worden betrokken bij het inwikkelen en sluiten van de lijkwade en is het proces van afscheid nemen gelijkmatiger dan wanneer de kist ineens gesloten wordt.

Bovendien is er ook meer ruimte voor persoonlijke rituelen, zoals het elke dag een stukje verder sluiten van de wade en het versieren van de lijkwade met bloemen. Een lijkwade wordt doorgaans gecombineerd met een draagbaar, maar kan ook worden gebruikt in combinatie met een kist.

 

Zelf een uitvaartkist kopen.

Hoe werkt dat? Hoe doe ik dat met de uitvaartondernemer? Waar en wanneer moet ik de kist laten bezorgen?
Kijk op de info-pagina hoe dit makkelijk en zonder problemen kan....

Overweegt u om veel zelf te regelen voor een uitvaart?
Dat kan makkelijk met een paar ondersteunende diensten die ook online kunnen worden besteld zoals het opbarenverzorgen en vervoeren van een geliefde.

Binnen 4 uur gebruiksklaar geleverd thuis of bij uitvaartcentrum.
De wikkeldoek wordt gebruiksklaar geleverd. Aflevering wordt altijd telefonisch afgesproken (aflevering binnen 4 uur op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur na bestelling/telefonisch overleg.) door te bezorgen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen