REGEL ZELF DE UITVAART
BESPAAR OP DE KOSTEN
24/7 PROFESSIONELE HULP
HULP NODIG? BEL 085 400 00 23
0

Bel 085 400 00 23Regel zelf de uitvaart.Direct hulp nodig? Klik hier

Review Logo9 @ Google

Bel 085 400 00 23Regel zelf de uitvaart.Direct hulp nodig? Klik hier

Vragen?Neem contact met ons op.Lees meer

Wat je allemaal zelf kan regelen voor een persoonlijk afscheid

Laatste verzorging

Na het overlijden en nadat de huisarts het overlijden heeft vastgesteld (wettelijk verplicht), is het zaak de overledene zo snel mogelijk te verzorgen en te koelen. Desgewenst kunt je dit zelf doen, of wij kunnen dit voor jullie verzorgen. Je moet dan denken aan het wassen, kleden, en eventueel in de kist leggen. Je kunt kiezen voor een opbaring op bed of in een kist. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in de laatste verzorging en alle aspecten die daarbij komen kijken. Desgewenst help jij zelf mee met het verzorgen van jouw dierbare. De overledene zal op de dag van de uitvaart naar het crematorium of begraafplaats worden overgebracht.

 

Opbaring en koeling

De juiste koeling maakt het mogelijk een overledene thuis op te baren, zodat jullie geen gebruik hoeven te maken van een uitvaartcentrum. Er wordt steeds vaker voor thuisopbaring gekozen. Nabestaanden kunnen dan in alle rust en in hun eigen omgeving afscheid nemen. Zorg zelf voor een zo koel mogelijke kamer. Dit helpt enorm bij het verloop. Een airconditioning huren behoort ook tot de mogelijkheden.
Onze koelapparatuur is geschikt voor zowel bed- als kistopbaring. De huur van koelapparatuur gaat per periode van opbaring. Het is ook mogelijk om zogenoemde rouwgoederen te laten bezorgen. Houten schragen voor onder de uitvaartkist, een rok, of een verrijdbare schaarwagen op de kist naar de rouwauto te verplaatsen.

                                                             

Aangifte en documenten

Wanneer je kiest voor een uitvaart zonder uitvaartverzorger, dien je zelf alle benodigde documenten te verzorgen. Het opdrachtformulier (LVC) voor het crematorium en de aangifte van overlijden is bij ons kosteloos verkrijgbaar hiermee kun je naar de gemeente waarin het overlijden heeft plaatsgevonden. Voor deze aangifte heb je ook de A en B verklaring van de huisarts nodig.

De gemeente wil ook het tijdstip van de crematie of begrafenis weten. Deze verklaringen laat de huisarts altijd achter wanneer hij of zij het overlijden heeft vastgesteld. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor alle correspondentie met de gemeente en het crematorium of de begraafplaats.


Hoe in te vullen? Noteer bij ‘uitvaartverzorger’ je eigen naam (Let op!: als je kiest voor een uitvaart zonder uitvaartverzorger, kun je geen beroep doen op onze onderneming voor enige verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid. jij bent dan zelf verantwoordelijk voor de juiste afwikkeling bij alle instanties).


Uitvaartkist bestellen en laten bezorgen

Wij kunnen de uitvaartkist binnen 24 uur  bezorgen op het gewenste adres. Wij kunnen de grafkist desgewenst ook eerder bezorgen, indien een overlijden bijvoorbeeld aanstaande is.
Voor het bestellen van een mooie houten, kartonnen of eco grafkist volg deze link.

 

Hoe kun je tijdens de eerste emotionele momenten bij een overlijden als nabestaande de juiste keuzes maken over wie alles rondom de uitvaart het beste kan regelen? Als onderdeel van Uitvaart Groep Nederland ondersteunen wij je in de essentiële dienstverlening waar jij dat nodig vindt en geven je alle rust en ruimte om goed na te denken over de invulling van de uitvaart.

Vanuit onze catalogus bestel je een thuis-opbaring, de laatste verzorging van je dierbare, een uitvaartkist het rouwvervoer of een uitvaart-professional op uur basis.

Een nieuwe generatie uitvaartverzorging

Wij van UGN weten als geen ander wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een passende uitvaart. Onze medewerkers geven je vanuit onze praktijk ervaring graag advies om de uitvaart op jouw manier en in lijn met met de wensen van de overledene te regelen.

Je bepaalt zelf hoe je het één en ander wilt regelen. Wat jij zelf wilt regelen en wat je aan onze zorg professionals over wenst te laten. Mocht je ergens hulp nodig hebben dan kunt je 24/7 op ons rekenen!

 

Een uitvaart zelf regelen zonder uitvaartondernemer mag, kan en bespaart geld!

De familie kan en mag een begrafenis of crematie gewoon zelf regelen.

Uiteraard is het makkelijk om de organisatie van een begrafenis of crematie uit te besteden aan een begrafenisondernemer of uitvaartverzorger, maar daar zijn vaak behoorlijke kosten aan verbonden. Door zelf al in een vroeg stadium te weten hoe de uitvaart zal moeten verlopen kunnen een aantal zaken al worden geregeld. Het gebeurt steeds vaker dat nabestaanden de uitvaart zelf willen regelen. En waarom ook niet? Het is persoonlijker en veel goedkoper. Een doe-het-zelf uitvaart is tegenwoordig gewoon. Het maakt het afscheid authentiek. 

 

Waarom vreemden alles laten doen, terwijl de familie de overledene het beste kende?


Het is wel zo vertrouwd en persoonlijk om zelf de regie te voeren over het afscheid en de dagen voor de uitvaart. Heel veel rond een uitvaart kan zelf worden geregeld en die zaken die de familie liever aan een professional wilt overlaten kunnen als flexibele dienstverlening worden ingehuurd. Denk hier bijvoorbeeld aan de laatste verzorging en opbaring thuis van de overledene, of het vervoeren naar een crematorium of begraafplaats. Uiteraard kan de grafkist al worden uitgezocht en besteld, en het overbrengen en opbaren van de overledene kan zelf worden gedaan of worden uitbesteed.

 

Jouw account

Log hier in

Contact met de uitvaartzorgdesk

Direct hulp nodig?

Bel ons

085 400 00 23

E-mail

Meer informatie

Stuur ons een email

Social media

Volg ons

9Review LogoWij scoren een 9 op Google

Uitvaart Groep Nederland

Meander 251
6825 MC Arnhem
Gelderland Bekijk op Google Maps

Kamer van Koophandel 85024716

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »