REGEL ZELF DE UITVAART
BESPAAR OP DE KOSTEN
24/7 PROFESSIONELE HULP
HULP NODIG? BEL 085 400 00 23
0

Bel 085 400 00 23Regel zelf de uitvaart.Direct hulp nodig? Klik hier

Review Logo9 @ Google

Bel 085 400 00 23Regel zelf de uitvaart.Direct hulp nodig? Klik hier

Vragen?Neem contact met ons op.Lees meer

Wat regel ik als eerste na een overlijden

Het overlijden vaststellen

Informeer zo snel mogelijk de huisarts bij een overlijden thuis. Bij een overlijden in het verpleeg-, verzorgings- of ziekenhuis wordt de behandelend arts automatisch geïnformeerd. Bij een natuurlijk overlijden stelt de arts de verklaring van overlijden op. Je ontvangt hierbij twee documenten die noodzakelijk zijn om aangifte van overlijden te doen bij de gemeente:

  • De A-verklaring (de verklaring van overlijden)
  • De B-verklaring (de doodsoorzaakverklaring voor het CBS)
    Advies nodig over de keuze van een kist of het zelf regelen van een uitvaart? Bel ons dan gerust op 085 400 00 23

De laatste verzorging en opbaring

Zodra de arts het overlijden heeft vastgesteld is het belangrijk om te bepalen waar je dierbare wordt opgebaard. Regelmatig kiezen mensen voor thuisopbaring. Het geeft je de ruimte om thuis afscheid te nemen in een vertrouwde omgeving. Is thuis opbaren niet mogelijk of vind je het niet prettig?

Dan kan de opbaring plaatsvinden in een uitvaartcentrum. Je spreekt dan met de locatie af wanneer je langs wil komen. Wil je daarin meer vrijheid hebben? Dan kun je kiezen voor een 24-uurskamer. Je krijgt daar de sleutel van en kunt dag en nacht op bezoek. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om op een andere locatie op te baren, denk bijvoorbeeld aan een verzorgingstehuis.

Om goed afscheid te nemen is de juiste verzorging belangrijk. Zorg dat je de overledene zoveel mogelijk eruit laat zien zoals hij of zij was. Het beste om dit altijd met minimaal 2 personen te doen. Kies je ervoor om de verzorging door een professional te laten doen? Dan kun je ook kiezen voor gelaatsverzorging met speciale make-up of een airbrush behandeling, waardoor verkleuringen en eventuele sporen van een ziekte minder of onzichtbaar worden gemaakt.

Het vervoer

Er zijn in Nederland geen wettelijke verplichtingen rondom het vervoer en de verzorging van de overledene. Maar je bent er als nabestaande wel zelf verantwoordelijk voor dat de overledene op de opbaar-en uitvaartlocatie komt. Je mag zelf kiezen hoe je dit regelt. Je kan ook speciaal rouwvervoer inzetten, hiervoor betaal je per rit.

Let hierbij wel op:

  • De afmetingen van de kist. Het is mogelijk dat door lengte of gewicht een grotere maat kist nodig is.
  • Een kist weegt tussen 20 en 40 kilo.
  • Rouwvervoer heeft speciale geleiders waar de kist overheen rolt, wat fijn is bij het vervoer van de overledeneWij bespreken de mogelijkheden en je ontvangt direct een kostenopgave.

Zelf de regie nemen en houden over een afscheid. Dat mag en nog belangrijker, dat kan eenvoudig zelf!
Zelf een uitvaartkist online kopen en thuis of bij een uitvaartcentrum laten bezorgen is vaak de eerste stap. Of een grafkist zelf maken en samen versieren.
En zelf de uitvaart regelen, een koeling huren voor een thuisopbaring, rouwvervoer regelen of zelf een crematie regelen zonder tussenkomst van een uitvaartondernemer.

Twijfel jij of je de uitvaart zelf wilt regelen na het lezen van deze informatie? bel ons vrijblijvend op 085 400 00 23

Jouw account

Log hier in

Contact met de uitvaartzorgdesk

Direct hulp nodig?

Bel ons

085 400 00 23

E-mail

Meer informatie

Stuur ons een email

Social media

Volg ons

9Review LogoWij scoren een 9 op Google

Uitvaart Groep Nederland

Meander 251
6825 MC Arnhem
Gelderland Bekijk op Google Maps

Kamer van Koophandel 85024716

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »