Sluiten

De uitvaart zelf samen stellen

Wat je allemaal zelf kan regelen voor een persoonlijk afscheid

 

Laatste verzorging

Na het overlijden en nadat de huisarts het overlijden heeft vastgesteld (wettelijk verplicht), is het zaak de overledene zo snel mogelijk te verzorgen en te koelen. Desgewenst kunt u dit zelf doen, of wij kunnen dit voor u verzorgen. U moet dan denken aan wassen, kleden, en eventueel in de kist leggen. U kunt kiezen voor opbaring op bed of in een kist. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in de laatste verzorging en alle aspecten die daarbij komen kijken. Desgewenst helpt u zelf mee met het verzorgen van de overledene. De overledene zal op de dag van de uitvaart naar het crematorium of begraafplaats worden overgebracht.

 

Opbaring en koeling

De juiste koeling maakt het mogelijk een overledene thuis op te baren, zodat u geen gebruik hoeft te maken van een uitvaartcentrum. Er wordt steeds vaker voor thuisopbaring gekozen. Nabestaanden kunnen dan in alle rust en in hun eigen omgeving afscheid nemen. Zorg zelf voor een zo koel mogelijke kamer.
Onze koelapparatuur is geschikt voor zowel bed- als kistopbaring. De huur van koelapparatuur gaat per dag en prijzen zijn inclusief bezorging en ophalen op de dag van de uitvaart.

 


Aangifte en documenten

Wanneer u kiest voor een uitvaart zonder uitvaartverzorger, dient u zelf alle benodigde documenten te verzorgen. Het opdrachtformulier voor het crematorium en de aangifte van overlijden is verkrijgbaar bij uw gemeente. Voor aangifte heeft u de A en B verklaring van de huisarts nodig. De gemeente wil ook het tijdstip van de crematie of begrafenis weten. U bent zelf verantwoordelijk voor alle correspondentie met de gemeente en het crematorium of de begraafplaats.
Noteer bij ‘uitvaartverzorger’ uw eigen naam (als u kiest voor een uitvaart zonder uitvaartverzorger, kunt u geen beroep doen op onze onderneming voor enige verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste afwikkeling bij alle instanties).


Uitvaartkist bestellen en laten bezorgen

Wij kunnen de uitvaartkist binnen 4 uur  bezorgen op het gewenste adres. Wij kunnen de grafkist desgewenst ook eerder bezorgen, indien een overlijden bijvoorbeeld aanstaande is.
Voor het bestellen van een mooie houten, kartonnen of eco grafkist volg deze link.Wij bespreken de mogelijkheden graag met u en geven u direct een kostenopgave.

Bel ons vrijblijvend op 085 400 00 23.

Zelf de regie nemen en houden over een afscheid. Dat mag en nog belangrijker, dat kan eenvoudig zelf!
Zelf een uitvaartkist online kopen en thuis of bij een uitvaartcentrum laten bezorgen is vaak de eerste stap. Of een grafkist zelf maken en samen versieren.
En zelf de uitvaart regelen, een koeling huren voor een thuisopbaring, rouwvervoer regelen of zelf een crematie regelen zonder tussenkomst van een uitvaartondernemer.

Liever een uitvaartontzorger die de uitvaart voor u regelt? Wij bieden een paar sympathieke uitvaartpakketten waarbij thuis afscheid nemen het uitgangspunt is en U de regie houdt! Kijk voor onze ontzorg-pakketten op de info pagina of bel ons vrijblijvend op 085 400 00 23

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »