Sluiten

Zelf de regie met een uitvaartverzekering

 

Vergoeding van Dela als u zelf de uitvaart regelt?

Voor 2020 is de hoogte van de vergoeding minimaal € 3.501. Dit bedrag is opgebouwd uit € 2.867 voor de Dienstenverzekering en minimaal € 634 voor de aanvullende Geldverzekering. Is een hoger bedrag dan € 634 op de Geldverzekering verzekerd? Dan ontvangen de nabestaanden dat bedrag plus de vergoeding voor de Dienstenverzekering van € 2.867.

 

Vergoeding van Yarden als u zelf de uitvaart regelt?

Is de overledene verzekerd bij Yarden dan stuurt de opdrachtgever of uitvaartverzorger de nota samen met de Akte van overlijden naar Yarden. Het ledenvoordeel geldt niet als u ervoor kiest de uitvaart niet door Yarden te laten verzorgen. Als de verzekerde een verzekering heeft die uitkeert in geld, dan zal het bedrag worden uitgekeerd op de bij Yarden bekende rekening van de contractant, tenzij nabestaanden anders verzoeken en een verklaring van erfrecht en een kopie van de bankpas van de aangegeven rekening kunnen sturen.

 

Vergoeding van Monuta als u zelf de uitvaart regelt?

Hoe de uitkering bij een overlijden is geregeld, verschilt per uitvaartverzekering. Lees hieronder op welke manier de uitkering van een uitvaartverzekering bij Monuta is geregeld. Bij een Uitvaart geld-verzekering belt u Monuta voor de uitkering en zij geven u direct duidelijkheid over hoe u verzekerd bent en wat zij van u nodig hebben om tot afhandeling over te kunnen gaan.

Bij het uitvaartfonds: Het Uitvaartfonds is geen verzekering, maar een fonds waarin een bedrag opzij is gezet om de uitvaart mee te kunnen financieren. Dit bedrag kan uitsluitend worden gebruikt voor de uitvaart. Dit betekent dan ook dat er geen uitkering plaatsvindt in geld. Nabestaanden kunnen een kopie van de uitvaartnota aan Monuta sturen, waarna Monuta de uitvaartnota rechtstreeks betaalt met het geld uit het Uitvaartfonds. 

 

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »